CORONA maatregelen tijdens het NK CLubs

 

Onderstaande maatregelen gelden voor zaterdag 25 september as in Thialf Heerenveen.

 

Op 25 september hebben we ons te houden aan de regels van het RIVM en Thialf. Wij als organisatie gaan ervoor zorgen dat de routing duidelijk wordt aangegeven en vragen jullie rijders, staff en fans goed te luisteren naar eventuele aanwijzingen.

Je hebt voor je bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Deze vragen we je bij de ingang te tonen. Clubs zijn zelf verantwoordelijk voor het informeren van de achterban en deelnemers dat een coronatoegangsbewijs geldt voor IEDEREEN OUDER DAN 13 JAAR die meekomt. 
De basisregel is: Geen medewerking? Geen toegang! 

Op thialf.nl vind je de laatste versie van het Corona-protocol. De Healtcheck die op de Thialf-site is niet van toepassing tijdens het NK Clubs. 


NK Clubs zaterdag 25 september:

- Mochten Corona klachten ontstaan de dag voor of tijdens het NK Clubs, maak dan gebruik van de reserves. Eventuele wijzigingen kunnen worden besproken met de organisatie. 
- Indien er op de dag zelf klachten zijn onder rijders of begeleiding, geef dit dan graag door aan Sicco Janmaat: 06 23 39 55 79. 
- Alvorens het Thialf te betreden, vragen we iedereen (vanaf 13 jaar) die meekomt een coronatoegangsbewijs te tonen:
1. Vaccinatiebewijs via de Coronacheck-app (QR-code) 
2. Of herstelbewijs (bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona)
3. Of een testbewijs (een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit)
- Ondanks dat dit niet overal meer verplicht is, raden we het gebruik van een mondkapje naast het ijs en in Thialf aan (deze dient iedereen zelf mee te nemen!). 

- Weliswaar vervalt de verplichting van het RIVM om 1.5m afstand te houden, wij adviseren elkaar de ruimte te geven waar het kan. 
- Volg ten alle tijden de aanwijzingen in Thialf op.
- Wachten in de entreehal is NIET toegestaan. Graag de ploegleiders bij de wedstrijdbalie de accreditaties laten ophalen en buiten uitdelen. Daarna zsm naar het middenterrein begeven. Spreek met de senioren-rijders goed af (deze komen vaak later op de dag), wie ze kunnen contacten om de accreditatie in ontvangst te nemen! Bijvoorbeeld de club corona-coördinator.  
- Na het rijden is het verstandig om de rijders óf op het middenterrein te houden óf op de tribune te laten plaatsnemen. Wachten in de gangen is niet toegestaan. 
- Beneden rondom de entreehal, middenterrein en kleedkamers is ALLEEN toegang voor de rijders en staf met een accreditatie. Bezoekers hebben entree en toegang op de 1e ring en dus GEEN toegang tot de entreehal. 
- Op het middenterrein krijgen alle clubs een eigen 'corner'. Deze zijn voorzien van banken. Tip: neem een banner van de club mee zodat alle rijders jullie 'corner' herkennen. 
- De kleedkamers zijn beperkt toegankelijk. 
PS: Rijders mogen NIET in een (oud) nationaal pak rijden.

Bezoekers - fans - vrienden en familie op 25 september:
Gelukkig is het Thialf ruim opgezet en mogen we in tegenstelling vooralsnog bezoekers ontvangen op 25 september! Per club kunnen we ongeveer 100 fans ontvangen.
- Elke club krijgt op de tribune zijn eigen 'vak'. Zorg dus dat jullie 'vak' zo goed mogelijk gevuld is met fans! Vergeet jullie spandoeken niet! 
- Graag ontvangen we op dinsdag 21 september as van jullie via info@nkclubs,nl, hoeveel fans jullie denken mee te nemen/ ongeveer komen van de club. Dit moet omtrent de Corona maatregelen. Overige gegevens (NAW ed) zijn niet nodig. 

- Bezoekers worden ontvangen op de 1e etage en hebben alleen daar toegang.
Op deze etage kunnen zij aan de balie een toegangskaartje kopen voor €7,50 per persoonDaarnaast zijn zij (ouder dan 13 jaar) verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen. De basisregel is: Geen medewerking? Geen toegang! 
Bij de kassa vragen we iedereen die meekomt een coronatoegangsbewijs te tonen (van 13 jaar):
1. Vaccinatiebewijs via de Coronacheck-app (QR-code)
2. Of herstelbewijs (bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona).
3. Of een testbewijs (een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit).
4. Vergeet ook niet een ID mee te nemen! 
- Bezoekers hebben GEEN toegang tot de algemene entreehal op de begane grond. 

- Op de tribune is een mondkapje niet nodig, bij het lopen naar toilet, restaurant en in/uit adviseren wij het dragen van een mondkapje.

- Het restaurant van Thialf is toegankelijk voor publiek.

- Weliswaar vervalt de verplichting van het RIVM om 1.5m afstand te houden, wij adviseren elkaar de ruimte te geven waar het kan. 
- De club corona-coördinator is verantwoordelijk voor de bezoekers en fans en dus het evt. naleven van de regels in het Thialf.