Onze ambassadeurs

Onderstaande sport personality's delen onze sportieve en maatschappelijke drijfveren en hebben zich als ambassadeur verbonden aan het toernooi.

Jac Orie

Jac Orie is een van de succesvolste schaatscoaches aller tijden. Hij veroverde met zijn schaatsers op de Olympische Spelen van Pyeongchang vier gouden medailles (Kjeld Nuis 2x, Sven Kramer en Carlijn Achtereekte). In totaal wisten zeven verschillende schaatsers onder zijn leiding een gouden olympisch plak te veroveren, want eerder deden Marianne Timmer, Gerard van Velde, Mark Tuitert en Stefan Groothuis het. Orie werd twee keer verkozen tot Coach van het Jaar (2003 en 2017). In 2014 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de schaatssport. 

Jaap Stalenburg

Jaap Stalenburg is een journalist en schaatsvolger/-kenner. Stalenburg maakt onder meer grote sportverhalen voor Helden Magazine en Wieler Revue. Ook schrijft hij columns voor het digitale platform SPORTNEXT en verzorgt hij presentaties op de Nyenrode Business Universiteit. 

 

Jaap ondersteunt dit evenement, omdat…

Ik geloof dat we alles moeten doen om het schaatsen naar de mensen te brengen met toppers en amateurs. Verder is het goed voor de sport dat er weer een ‘rokjesdag’ voor het schaatsen komt. De NK als het officieuze begin van de winter en het schaatsseizoen. IJzers uit het vet en als vast voorpret voor een mooi seizoen. 

Jeroen Bijl

Jeroen Bijl is een voormalig volleybalinternational. Tijdens de afgelopen Olympische Spelen was hij als chef de mission hoofdverantwoordelijke voor de Nederlandse equipe. TeamNL veroverde in Zuid-Korea twintig medailles (8x goud, 6x zilver en 6x brons).

 

"Unieke clubstructuur is de basis van de Nederlandse (top) sport!"

Annette Gerritsen

Annette Gerritsen boekte tijdens haar schaatsloopbaan grote successen. Bij de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 veroverde ze een zilveren medaille op de 1000 meter. Op zowel het WK sprint (brons in 2008 en zilver in 2011) als de WK afstanden (brons op 500 en 1000 meter in 2008) won ze in haar carrière twee medailles. 

 

Tegenwoordig is ze tijdens het schaatsseizoen regelmatig als analiste te zien bij de NOS. Annette heeft altijd een hechte band gehad met haar schaatsclub HCA uit Amsterdam. Haar vader is voorzitter van de club en het hele gezin heeft bij de club leren schaatsen.

 

"Bij ons thuis is sprake van echte clubliefde, logisch dat ik dit concept omarm. Een geweldig initiatief om de wedstrijdsport bij de schaatsclubs te stimuleren", aldus Gerritsen.