Vrienden van NK Clubs

Draag je het concept NK clubs een warm hart toe, of heb je een schaats gerelateerd product dat je wilt presenteren op een van onze events? Wordt dan voor €1.000,- per jaar lid van “Vrienden van NK clubs”. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Partners

NK Clubs werkt met een steeds grotere groep van enthousiaste vrijwilligers aan schaatsevents die niets lijken op de traditionele toernooien. Dankbaar zijn we voor de tomeloze inzet van al deze professionele enthousiastelingen en bedrijven (en dan staat hieronder nog maar een kleine selectie), zonder hun was dit eerste officieuze NK Clubs nooit mogelijk geweest. En achter de schermen wordt al weer hard gewerkt om de evenementen voor de komende events te organiseren.

 

Een speciale dank aan Joyce Rommelaar van JOYConcepts. Joyce & Sicco zijn de drijvende kracht achter alle edities van NK Clubs. Sicco als initiator van het totale concept, het enthousiasmeren van de schaatsclubs en alle vrijwilligers, en alle technische elementen van de wedstrijd zelf. Maar zonder Joyce waren deze edities en de afsluitende summit er niet geweest. Joyce runt haar eigen sportmarketingbureau JOYConcepts en heeft voor NK Clubs de gehele communicatie en marketing gedaan, van het zoeken naar de juiste partners en sponsors, het opzetten van de social media kanalen, tot het volledig organiseren van de events, de sprekers, het contact met de KNSB en Thialf en het draaiboek voor de vrijwilligers.

Ambassadeurs

Onderstaande sport personality's delen onze sportieve en maatschappelijke drijfveren en hebben zich als ambassadeur verbonden aan het toernooi.

Jac Orie

Jac is een van de succesvolste schaatscoaches aller tijden. Hij veroverde met zijn schaatsers op de Olympische Spelen van Pyeongchang vier gouden medailles (Kjeld Nuis 2x, Sven Kramer en Carlijn Achtereekte). In totaal wisten zeven verschillende schaatsers onder zijn leiding een gouden olympisch plak te veroveren, want eerder deden Marianne Timmer, Gerard van Velde, Mark Tuitert en Stefan Groothuis het. Orie werd twee keer verkozen tot Coach van het Jaar (2003 en 2017). In 2014 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de schaatssport. 

 

Jaap Stalenburg

Jaap is een journalist en schaatsvolger/-kenner. Jaap maakt onder meer grote sportverhalen voor Helden Magazine en Wieler Revue. Ook schrijft hij columns voor het digitale platform SPORTNEXT en verzorgt hij presentaties op de Nyenrode Business Universiteit.  Jaap ondersteunt dit evenement, omdat hij erin gelooft dat we alles moeten doen om het schaatsen naar de mensen te brengen met toppers en amateurs. "Verder is het goed voor de sport dat er weer een ‘rokjesdag’ voor het schaatsen komt. De NK als het officieuze begin van de winter en het schaatsseizoen. IJzers uit het vet en als vast voorpret voor een mooi seizoen". 

  

Annette Gerritsen 

Annette boekte tijdens haar schaatsloopbaan grote successen. Bij de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 veroverde ze een zilveren medaille op de 1000 meter. Op zowel het WK sprint (brons in 2008 en zilver in 2011) als de WK afstanden (brons op 500 en 1000 meter in 2008) won ze in haar carrière twee medailles. Tegenwoordig is ze tijdens het schaatsseizoen regelmatig als analiste te zien bij de NOS. Annette heeft altijd een hechte band gehad met haar schaatsclub HCA uit Amsterdam. Haar vader is voorzitter van de club en het hele gezin heeft bij de club leren schaatsen. "Bij ons thuis is sprake van echte clubliefde, logisch dat ik dit concept omarm. Een geweldig initiatief om de wedstrijdsport bij de schaatsclubs te stimuleren", aldus Gerritsen. 

NK CLUBS STICHTING

Het NK Clubs is een initiatief van oud-topschaatser Sicco Janmaat, nu werkzaam als trainer-coach voor de Team Jumbo-Visma schaatsploeg. Het NK wordt georganiseerd vanuit de stichting NK Clubs. Het bestuur bestaat uit: Sicco JanmaatRoy Schiet en Ernst Bulthuis.